Koren

Was zingen geen tweemaal bidden... ?

Op de verschillende kerkplekken zijn heel wat koren actief. Zij ondersteunen in de weekendvieringen de samenzang of luisteren bijzondere vieringen op. Af en toe verzorgt een parochiaal koor ook een huwelijksviering of uitvaart en deelde op die manier reeds lief en leed met de parochianen.

Contactgegevens van de verschillende koren vind je hier:
Suverlike in Zevergem  daniel.v@outlook.be
Canticorum in De Pinte : philips.francine@belgacom.net

Gregoriuskoor en Cum Gaudio in Latem : rafael.de.troyer@telenet.be
Gregoriaans zangkoor Sint-Aldegondis in Deurle : geert.vdheede@gmail.com

In De Pinte zijn we trouwens dankbaar dat Angele doorgaans (zonder koor) de samenzang op zondag leidt.

...en wie het reeds kon mee-maken:
het gelegenheidskoor dat in De Pinte telkens nieuw gevormd wordt voor de feestdagen of bijzondere gelegenheden is iedere keer voor groot en klein, voor uitvoerder en toehoorder een deugddoende ervaring. Groot zangtalent is geen voorwaarde. Geloof, tijd en goesting maakt ons tot gelijkgestemden. Als je graag aansluit of eens proeft, neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Naast deze parochiekoren zijn er nog heel wat zangers samen actief (…was zingen geen tweemaal bidden… ?). We denken hierbij voor Zevergem aan het koor Seeveringa, en aan de jeugdige stemmen van het kinderkoor van de Vrije Basisschool Zevergem: Suverkliekske. De Pinte is blij met het gemengd koor Seicento en fier op het mannenkoor de Kleine Kantorij.