Eerste communie in een zondagsviering.

Wanneer ouders ondervinden dat hun kind klaar is om de eerste communie te vieren, dan kan dat gebeuren in de zondagsmis. De viering is dan niet gemeenschappelijk met andere kinderen (of met de klas) maar wel in de parochiegemeenschap -een zinvolle en betekenisvolle manier van eerste keer communie vieren. Welkom!
Voor vragen, of het plannen van een datum, of voor meer toelichting omtrent deze manier van vieren mag je gerust contact opnemen via het contactformulier, of bellen naar pastoor Piet 0475/23.98.89 of  Sanne 0476/78.78.86.

Eerste communies in groepsverband.

Alle communies in groepsverband gaan door in de kerk van De Pinte.
Eerste communies in groepsverband in 2024 zijn als volgt ingepland:

  • zaterdagnamiddag 27 april om 14u de groepen van Deurle, om 16u de groepen van Latem
  • zondagvoormiddag 28 april om 9u de groepen van Zevergem, de Blije School De Pinte, de Boomhut De Pinte en de Kleine Prins De Pinte
  • zondagvoormiddag 28 april om 11u de groep van de VBS De Pinte

Het inschrijvingsformulier voor de eerste communies in groepsverband 2024 vind je hier.
Een eerste infoavond voor de ouders vond plaats op 26 september 2023. De volgende bijeenkomst voor de ouders is maandagavond 22 januari 2024.
Ingeschreven gezinnen zullen per e-mail verder gecontacteerd worden voor o.m. uitnodigingen voor de gezinsvieringen (deze vieringen beschouwen wij als een concrete voorbereiding op de eerste communie).