Vormselcatechese

Plechtige communie

Info m.b.t. vormsel 2023:

De brief die we bij de start van het catechese- en schooljaar verspreidden met info en uitnodiging tot inschrijven voor de vormselcatechese kun je hier terugvinden.
Inschrijven voor de vormselcatechese 2022-2023 kon tot 1 oktober. De inschrijvingen zijn nu afgesloten. Wie echter de boot gemist heeft en graag nog meewil klikt op deze inschrijfpagina.
Iedereen die is ingeschreven kreeg begin oktober deze brief. Je vindt er ook de datums van de vieringen (zie ook kalender van wat komt mei 2023).


Ook al heeft het vormselsacrament niets met verdienste of prestatie, met kennen of met kunnen te maken, toch richten we ‘catechese’ in naar aanleiding van mensen hun vraag naar dat vormselsacrament.
Geen opleiding, wel een inleiding.
In het najaar kunnen gezinnen zich via de website inschrijven voor die vormselcatechese. Met alle catechisten van de vier kerkplekken samen, zoeken we naar manieren die zinvol zijn en die ons samen met de parochiegemeenschap deugddoend op stap laten gaan.
Eén van de pijlers van de werking: we willen met de vormeling én zijn/haar gezin op weg gaan om op het spoor te komen waar sacramenten, en waar geloven, en waar een parochie mee te maken heeft. Dat ouders deel uitmaken van die weg is voor ons een evidentie;  geen detail. Allicht niemand raadt immers zijn kind een relatie aan met iemand (Iemand; God) zonder dat hij zelf iets met die relatie wil te maken hebben. Die zegen is voor klein en groot, en we vinden het niet erg wanneer ouders zelf sinds hun vormsel dat verhaal wat kwijtspeelden…  We trekken samen op weg.
Hoewel we graag ook de onthalende gemeenschap betrekken in de catechese, toch zijn sommige activiteiten enkel gericht op wie ingeschreven is.

Meer info of vragen? Laat gerust horen via het contactformulier.