Abdijdag parochieploeg

Wat geldt voor de mens geldt ook voor de parochieploeg:  af en toe eens de tijd nemen om terug te kijken (vanwaar komen we) en vooruit te zien (waar willen we heen), met als onderstroom steeds: wie draagt en leidt ons, wie gaat met ons?

Zo’n dag werd bij de start ‘abdijdag’ genoemd vanwege de locatie de eerste keren en vanwege het gebeuren. Ondertussen vonden reeds meerdere edities op een andere plek dan een abdij plaats, maar we blijven die zomerse dag van samen-zijn, terugblikken en uitzien nog steeds ‘abdijdag’ noemen. Dit jaar trok de parochieploeg op 15 juni naar de nieuwe gebouwen van de Vrije Basisschool (potloodjesschool) in De Pinte. Tegen de avond sloten ook de voormalige parochieploegleden aan.

Meer nog dan dat het een instrumentele vergadering is werd editie 2019 een gebeuren waar te voelen was dat parochie(ploeg) iets is waar we op de allereerste plaats elkaar ontmoeten als gelovigen en niet als vertegenwoordigers van één kerkplek.
Uitrol van de pistes en nieuwe verantwoordelijkheden die besproken werden op die ‘abdijdag’ vindt plaats in de werking van de komende maanden.